Je cv op punt stellen, een motivatiebrief schrijven, je haren kammen … Iedereen start op dezelfde manier aan z’n jobjacht. Wij geven je zeven tips zodat je met voorsprong aan de start staat!

1. Verzorg je eigen marketing

Afgestudeerd? Proficiat! Dan is het nu de bedoeling dat jij jezelf ‘verkoopt’ aan je toekomstige werkgever (tenzij je aan de slag wil als zelfstandige zoals Thibaud). Probeer origineel uit de hoek te komen als jij je cv en motivatiebrief opstelt, maar blijf altijd professioneel. Solliciteer je bij verschillende werkgevers? Stem je motivatiebrief dan inhoudelijk en visueel af op de werkgever in kwestie.

2. Check je sociale media-imago

Je sociale media kunnen je carrière een duwtje in de rug geven … of onderuithalen. (Google maar eens wat er met PR-vrouw Justine Sacco gebeurde, nadat ze een politiek incorrecte tweet de wereld instuurde.) Dubbelcheck daarom je opmerkingen, foto’s én privacy-instellingen voor jij je motivatiebrief uitstuurt. Tip: scherm Facebook, Instagram en Snapchat af; vervolledig LinkedIn zodat het je online visitekaartje wordt.

3. Verlaat begane paden

Zoek je eerste baan niet alleen in online databanken zoals VDAB of bij interimkantoren. Bezoek ook specifieke jobbeurzen en durf spontaan solliciteren bij bedrijven waar je écht aan de slag wilt. Probeer te achterhalen wie er instaat voor de aanwerving en spreek die persoon persoonlijk aan in plaats van voor een algemene ‘Beste mijnheer / mevrouw’ te gaan.

4. Spreek je netwerk aan

Laat familie en kennissen, vriend en vijand weten dat je op zoek bent naar een job en geef hen concrete info zodat ze je écht kunnen helpen. Persoonlijke referenties zijn goud waard!

5. Loop (onbetaald) stage

Veel vacatures vragen ervaring; niet altijd vanzelfsprekend voor een schoolverlater. Daarom kun je tijdens je studies of de zomer na je studies een (onbetaalde) stage doen. Bovendien vloeit uit zo’n stage vaak een eerste vaste job. Spreek ook hiervoor je netwerk aan. En misschien heeft je school ook connecties?

6. Stel jezelf op de proef

Tijdens een sollicitatieprocedure of -gesprek word je op verschillende manieren op de proef gesteld: een IQ-test, een EQ-test, … De gekste vragen komen aan bod om je veerkracht, je creativiteit en je analytische vermogen te peilen. Zo stelde Google aan sollicitanten de vraag ‘Hoeveel basketballen gaan in deze kamer?’ en wilt AT&T weten welke superheld je zou zijn als je mocht kiezen. Natuurlijk verwacht de persoon aan de andere kant van de tafel geen juist antwoord. Hij wilt enkel weten hoe jij een probleem of uitdaging aanpakt en welke stappen jij zet om een oplossing te vinden. Bij de basketbalvraag begin je bijvoorbeeld met een schatting van de afmetingen van de kamer en die van een basketbal. Neem je tijd, schrijf iets op als dat nodig is en denk luidop. Antwoord in geen geval ‘ik weet het niet’.

Gelukkig vind je online heel wat testen om jezelf even op de rooster te leggen vooraleer ’t voor echt is. Denk ook al eens na over je positieve en negatieve eigenschappen en laat je ouders of vrienden je eens wat kritische vragen stellen. Doorsta jij hun test?

7. Bereid je goed voor!

Je eerste sollicitatiegesprek vastgelegd? Nu komt het er op aan om je goed voor te bereiden. Je algemene voorbereiding heb je (hopelijk) achter de rug, maar een specifieke voorbereiding komt ook van pas: wat is de volledige naam van je werkgever, hoe lang bestaat het bedrijf al, wat doen ze precies, welke functie zou jij willen uitoefenen en heb je er al over nagedacht hoe je dat zou doen? Hoe gerichter je antwoorden en hoe groter je enthousiasme, hoe meer kans op die eerste job. Succes! Optimistisch over je kansen? Lees dan alvast deze tips voor je loononderhandeling.

Werkzoekend vs. zelfstandige

Wil je niet in loondienst maar als zelfstandige aan de slag? Bekijk de verschillen.