Naast een mooi loon zijn extralegale voordelen een leuke bonus, omdat ze je dagelijkse kosten verminderen. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfswagen, een onkostenvergoeding voor je gsm of internet, een groepsverzekering, … Niet altijd makkelijk om binnen te rijven als starter, maar wel het proberen waard!

Belangrijk om te weten: extralegale voordelen bezorgen je eerder voordeel op korte dan lange termijn. Je argument om wél voor extralegale voordelen te gaan: ze verhogen je koopkracht én kosten je werkgever minder dan een loonsverhoging. Je argument om eerder voor een hoger brutoloon te gaan: je ontvangt meer vakantiegeld, een hoger pensioen en eventueel een dertiende maand. Ben je nog mee? Dan zetten we de meest populaire extralegale voordelen op ’n rij …

1. Een bedrijfswagen

Niet alleen handig voor je woon-werkverkeer, maar ook voor tripjes in ’t weekend (soms mits een eigen bijdrage). Ook mooi meegenomen: jij hoeft niet meer op te draaien voor het onderhoud en de verzekering van je wagen. Kies je bedrijfswagen op basis van de cataloguswaarde en CO2-uitstoot. Het spreekt voor zich dat je voor vervuilende wagens meer belasting zal betalen dan voor de duurzame exemplaren.

2. Fiets- of treinvergoeding

Geen zin in een auto? Je bent niet de enige! Er zijn ook extralegale voordelen voor wie voor duurzame mobiliteit kiest. Denk bijvoorbeeld aan een fietsvergoeding per kilometer (max. 0,22 euro per kilometer), een treinabonnement of een gecombineerd abonnement van (deel)auto-fiets, trein-fiets, …

3. Een abonnement

Bij sommige jobs kun je niet zonder gsm, laptop, tablet of internet. Uiteraard vergoedt je werkgever deze kosten dan (deels). Er bestaan twee opties: je werkgever stelt je een gsm, laptop of tablet ter beschikking of biedt je hiervoor een gedeeltelijke vergoeding, omdat je deze zaken ook privé gebruikt.

4. Een groepsverzekering

In sommige sectoren zijn werkgevers verplicht om een groepsverzekering (Wat is dat?) af te sluiten op naam van hun werknemers. Deze verzekering biedt verschillende waarborgen, waaronder pensioenopbouw (tweede pijler).

5. Maaltijdcheques

Per gewerkte dag kun je (elektronische) maaltijdcheques ontvangen, wat je op jaarbasis een voordeel van zo’n 1.520 euro kan opleveren. Er wordt wel een eigen bijdrage van minimum 1,09 euro per maaltijdcheque gevraagd.

6. Ecocheques

Met deze cheques kun je ‘ecologische’ producten en diensten kopen, van biologische voeding tot energiezuinige huishoudtoestellen. De volledige lijst vind je op www.Vlaanderen.be.

7. Eindejaarspremie

Sommige werkgevers belonen hun werknemers aan het einde van het jaar met een premie, omdat het bedrijf of de werknemer in kwestie goed scoorden. Deze premie wordt door de fiscus beschouwd als een bruto-inkomen en bijgevolg nog belast.